Archives: <span>Projects</span>

Home / Projects
Damon sistem
Project

Damon sistem

Damon Sistem je više od revolucionarnih žica i bravica, to je potpuno nov način lečenja pacijenata.

Tradicionalna terapija često zahteva vađenje zdravih zuba te korišćenje palatinalnih ekspandera kako bi se stvorio potreban prostor. Ovaj je način neprijatan za pacijenta, duže traje te je moguće da rezultat bude sužena vilica i ravan  profil.  Damon Vam, korištenjem blagih bioloških sila, daje prirodan, pun i široki osmeh. Damon osmeh se specijalno “dizajnira” kako bi poboljšao opštestanje lica svakog pojedinog pacijenta.

Miofunkcionalni aparati
Project

Miofunkcionalni aparati

Razvoj lica , vilica  i zuba su usko povezani sa funkcijama disanja, gutanja i govora.

Deca najviše rastu od druge do pete godine. U tom periodiu se formira 70 % dentofacijalnog sistema vašeg deteta. Stoga je potrebno da u što ranijem periodu, deci obezbedimo pravilan razvoj ovih fukcija, u čemu najbbitniju ulogu imaju miofunkcionalni aparati.

Dečija stomatologija
Project

Dečija stomatologija

Kod dece prvi trajni zubi  počinju se pojavljivati u petoj ili šestoj godini. U idealnom slučaju, ne bi trebalo čekati dugo na posetu stomatologu- što ranije, to bolje. Sticanje navike  dolaska u ranoj dobi, čak i na rutinsku kontrolu smanjuje verovatnoću razvijanja strahova od zubarske stolice i zubara, uopšte. To ih priprema za ulazak u odraslo doba s pozitivnim stavom prema dentalnom zdravlju.

Ortodoncija
Project

Ortodoncija

Svrha ortodoncije je pravilno pozicioniranje zube kako bi se poboljšala  njihova funkcija i izgled. Potreba za ovom terapijom nije samo  zbog  estetskih razloga nego i  zdravstvenih , jer se  smanjuje rizik od karijesa i bolesti desni. Vi ste mogući kandidat za ortodontsku terapiju, ako patite od bilo koje od nabrojanih teškoće...

Paradontologija
Project

Paradontologija

Parodontopatija predstavlja glavni uzrok gubitka zuba u odraslih, ali nažalost sve češće i mlađih osoba.

U borbi protiv parodontopatije najvažnija je preventiva, rano otkrivanje bolesti i redovne posete stomatologu!

Protetika
Project

Protetika

Protetska terapija ima za cilj da nadoknadi izgubljena tkiva I da ublaži posledice koje su nastale gubitkom zuba. Protetska nadoknada uspostavljanjem morfološke i funkcionalne celine sprečava dalje propadanje delova stomatognatnog sistema i poboljšava estetiku lica.

Oralna hirurgija
Project

Oralna hirurgija

Savremena stomatologija odgovarajućim hiruškim postupcima i primenom lokalne anestezije, omogućava bezbolne oralno-hiruške intervencije sa minimalnom traumom okolnih tkiva i retkim postoperativnim komplikacijama.