Dečija stomatologija

Home / Dečija stomatologija
Dečija stomatologija

Kod dece prvi trajni zubi  počinju se pojavljivati u petoj ili šestoj godini. U idealnom slučaju, ne bi trebalo čekati dugo na posetu stomatologu- što ranije, to bolje. Sticanje navike  dolaska u ranoj dobi, čak i na rutinsku kontrolu smanjuje verovatnoću razvijanja strahova od zubarske stolice i zubara, uopšte. To ih priprema za ulazak u odraslo doba s pozitivnim stavom prema dentalnom zdravlju.

Mi pričamo sa decom pre i tokom terapije, objašnjavamo  i trudimo se da  razumeju šta radimo i zašto. Takođe ih edukujemo ih , jer je detinjstvo kritičan speriod za uspostavljanje navika oralne higijene. Dobre i loše navike mogu se razviti u ovom trenutku i trajati celi život.

Dovođenjem svog deteta u našu ordinaciju na redovne preglede od mladog doba znači prevenciju zubnih oboljenja i početaka karijesa. Stomatološko zdravlje, razvoj  i usklađivanje zuba se prate na svakom pregledu. Stomatološki tretmani za decu uključuju uklanjanje karijesa i punjenje šupljina.

Ukoliko je potrebna ortodontska terapija  ispravljamo zube i dovodimo  ih u pravilan položaj. Rana ortodontska terapija značajno smanjuje dužinu vremena nošenja proteza kasnije u životu. Ako vašem dete nije  potreban aparatić, nudimo niz mogućnosti, uključujući diskretne i skoro nevidljive bravice.

Bez obzira na tretman, naš fokus je da poseta bude što  ugodnija  i bezbolnije moguća za vaše dete.